Körös-part környék látnivalói

Hajókirándulás, állatkert, vízparti romantika, kézműves sörfőzde...

Helyek és programok, amiket tilos kihagynotok!

 

 

Ismerd meg a környéket,
amiből kár lenne kimaradnod!

Elhivatottan szeretjük a Körös vidékét és szeretnénk Neked is bemutatni.

  • Fedezd fel a természet és a kultúra találkozását a Körösök völgyében!

  • Kóstold meg a helyi sörfőzde díjnyertes söreit!

  • Vagy nézd meg a naplementét a vízparton!

Egyiket sem fogod elfelejteni...

 

 

Nézd meg a látnivalókat:

 

Történelmi Magyarország közepe

tortenelmi magyarorszag 02Legendák, mérések és "félremérsek", és a korabeli marketingtechnikák a történelmi országközépről

A történelmi Magyarország közepét Szarvason találod meg, és vétek lenne kihagyni, ha a Körösök vidékén jártok. Kellemes séta, szép kilátás, és egy kis történelmi utazás a múltba a Körös partján. Most végigsétálunk veled és megmutatjuk, miért érdemes felkerekedned barátokkal, vagy a családdal.

Bár sajnos Monsieur Clememceau sokatt tett érte, hogy a Trianoni békeszeződés óta Magyarország mértani közepe egész máshol legyen, a mi szívünkben Szarvas örökre az ország közepe lesz...

Vizitúra

vizitura 01Kihagyhatatlan élmény a Körös-holtág vadregényes kiságainak felfedezése bérelhető kajakokkal vagy kenukkal.

Szarvasi Arborétum

szarvasi arboretum 02Az ország legnagyobb kertje albínó pávákkal, és egy 140 éves mamutfenyővel, amely számos lánykérésnek is tanúja volt már. Pepi gróf Varázstanyáján egy interaktív kiállításon ismerhetik meg kicsik és nagyok a Szarvasi Arborétum történetét, növényeit, állatait.

Szent Klára Gyógyfürdő

szent klara gyogyfurdo 01A szarvasi Szent klára Gyógyfürdő Békés megye és az ország egyik legnapgyobb múltra visszatekintő gyógyfürdői közé tartozik.

Bicikli és túraútvonalak

bicikli 02Egyesületünk gondoskodott a kerékpártúraútvonalak és gyalogtúra útvonalak pontos jelzéséről, tájékozódást megkönnyítő köztéri térképekről, amelyek összesen több mint két tucat útvonalat ajánlanak  a Körösök szívébe látogató kirándulóknak.

Mini Magyarország

mini magyarorszag 01Magyarország leghíresebb építményeinek kicsinyített másai, gyerekek számára is érdekesen bemutatva. Interaktív makettpark az egész családnak.

Bolza-kastély

bolza kastely 01A Bolza család olasz eredetű, házasság révén került Magyarországra, még a 18.században. Az idők során elmagyarosodtak, gazdag örökséget hagytak Szarvas városára.

Viziszinház

viziszinhaz 02Egyedülálló környezet, a természet és a kultúra találkozása a Holt-Körös partján. Kihagyhatatlan nyári program színházkedvelő családoknak!

Szent András sörfőzde

szent andras sorfozde 03Kézműves sörök, folyamatosan megújuló kínálat, kóstolóval egybekötött főzdelátogatás, feledhetetlen ízek...

E-busz bérlés

elektromos kisbusz szarvasVárosnéző kisbusz Szarvason!
A tíz fő szállítására alkalmas kisbusz olyan megállóknál időzik el, mint a Történelmi Magyarország Közepe vagy a Szarvasi Vízi Színház.

Anna liget

anna liget 02Ha szeretnéd felfedezni, milyen állatok élnek, és éltek egykor a Kárpát-medencében, és egy kis etetéstől sem riadtok vissza, irány az Anna Liget!

Hajókirándulás

hajókirándulásDemeter Pista bácsi, a Katalin II. legendás hajóskapitánya egy órában mutatja be nektek Szarvas nevezetességeit és titkait a víz felől.KÉRJ AJÁNLATOT MÉG MA