Őszi szünet a Körös-parton

Tök jó lesz. 🙂

Képzeld el, hogy megérkeztek a Körös-partra, és a gyerekek egy időre elfelejtik, hogy tablet is van a világon!

Képzeld el, hogy reggel, amikor felébredtek, ezúttal nem rajtatok ugrálnak, mert már Tigris és Spongya Bob társaságában játszanak a “mese-sarokban”.

Képzeld el, hogy napközben nemcsak ők játszanak önfeledten az udvaron vagy a játék kuckóban, de végre ti is elolvashatjátok a kedvenc újságotokat a verandán, amit már napok óta szeretnétek.

Ezek apró dolgok, de igazán az ilyen apróságoktól lesz emlékezetes a családi pihenés.

Ráadásul az őszi szünetben olyan gyerek- és szülőbarát program vár rátok a környéken, mint 

  • látványetetés az állatparkban
  • csokikészítés és persze kóstolás
  • vagy egy hajókirándulás az őszi szinekben pompázó mocsári ciprsok között.

Nektek csak ki kell választanotok azt, ami az egész családnak tetszik! 

vasúti terepasztal-nemcsak gyerekeknek

A Mini Magyarország interaktív makettparkban kis hazánk legszebb épületeinek miniatűr másai között kanyarog a kisvasút. Nemcsak a gyerekek imádják a folyton dudáló mozdonyokat és a gombnyomásra nyitható hidakat, de felnőttként is könnyű ismét átélni a vasúti teprepasztal nosztalgikus élményét…:)

"titkos" wellness

Mivel nekünk nincsen saját, termál vizes fürdőkomlexumunk, (egyébként tervezzük, hogy egyszer megépítjük), viszont nem szeretnénk, hogy le kelljen mondanotok a pancsolás örömeiről. 

Ezért kaptok egy “ajándék-kártyát”, amivel ingyenesen használhatjátok a Liget Hotel wellness részlegét.

Sőt, a kártya felmutatásával a kimerítő vizes kalandok után még a szálloda éttermében is kaptok kedvezményt! 

Családi selfie pávákkal

Látogassatok el a Szarvasi Arborétumba, ahol nemcsak óriás memóriajáték és szabadtéri szabdulószoba vár rátok, de még közös selfie-t is lőhettek az albínó pávákkal. 

Annak pedig, hogy egy 350 éves mamutfenyő árnyékában pihenhettek meg néhány percre, amíg a gyerekek a fa előtti tisztáson gyűjtenek gesztenyét, vagy próbálják meg elkapni az arra szaladó nyulakat, egészen különleges varázsa van…

Jávorszarvas és bölény etetés az Anna Ligetben

Ha még nem etettetek bölényt vagy jávor-szarvast, most ideje pótolni a mulasztást az Anna Ligeti Állatparkban, ahol a  Kárpát-medence egykor őshonos állataival ismerkedhettek meg.

Idén utoljára, ugyanis november 3-án téli álomra szenderül a park, de ti még segíthettek az állatoknak téli fekhelyet készíteni!

Hajótúra és vezetés

Közel egy órás hajókirándulás a Katalin II. fedélzetén Demeter Pista bácsi stand-up jellegű idegenvezetése mellett.

Az út során a víz felől csodálhatjátok meg Szarvas olyan nevezetességeit, mint a Bolza-kastély, a Történelmi Magyarország Közepe vagy a Szarvasi Vízi Színház. 

Ráadásul, jó magaviselet esetén a gyerkőcök is vezethetik a hajót!

Közös csokikészítés

Frankó Ági mesébe illő boltocskájában biztosan nem bírjátok megállni, hogy végigkóstoljátok a kézzel készített csoki csodákat! 

Sőt, ha szeretnétek kipróbálni a csokikészítést, előzetes egyeztetés után Áginál az egész család próbára teheti kézügyességét! 

 

Falusi finomságok reggelire

falusi fittness reggeli garantálja,  hogy legyen elég energiátok az egész napos kalandokhoz, és ne csak finom, de egészséges étkezéssel induljon a nap.

Lassan 3 éve kutatjuk azokat a környékbeli beszállítókat és termelőket, akik szívügyüknek tekintik a minőségi, egészséges és nem mellesleg finom falatok előállítását.

Mi ezeket rakjuk nektek egy kosárba, és tesszük le a veranda asztalára anélkül, hogy megzavarnánk a reggeli szunyókálás szentségét.