PENÉSZES PALEO CIPÓ REGGELIRE

Ⓜ Nem tudom, más vendéglátók hogy vannak vele, de az biztos, hogy az első szezonban mi mindent és mindent is akartunk adni a vendégeknek.
📷 Az egész galiba ott kezdődött, amikor Walla Ádám barátunk még a felújítás alatt eljött hozzánk és egy teljes napon keresztül fotózott minden olyan életképet, amik szerinte majd jók lesznek a honlapra… szóval akkor Pankával lelkesen követtük a paleo diéta divatos, ám annál szigorúbb szabályait.
🍞 Ennek köszönhetően pedig egy saját magunk által sütött mediterrán paleo focaccia került a reggeli asztalra. Bazsalikommal, és szárított paradicsommal enyhén megbolondítva.
👨‍🍳 Nem volt olyan szép, és finom, mintha Szabadfi Szabi sütötte volna saját kovászból és BL 80-as búzalisztből, de Ádám fényképein olyan jól mutatott, hogy mi is rácsodálkozunk.
🏠 És mivel felkerült a frissen elkészült honlapra is, egy kedves hölgy, aki csapatépítőt szervezett a cégüknek, hívott, hogy lehetne-e kérni abból a guszta kis cipóból, amit a vendégház oldalán lát?
🥖 Náluk ugyanis többen követik Lorain Cordain és Szendi Gábor táplálkozási tanácsait, és milyen remek volna, ha nekik nem kellene a boltban fűrészpor szárazságú paleo kenyeret venni, hanem frissen sültet ehetnének a Nád a Házamban!
És mit válaszol erre egy teljesen zöldfülű, kezdő vendéglátó, aki életében 2 db ilyen kenyeret sütött?
🆗 Hát természetesen azt, hogy: “Persze, megoldjuk!”
🥦 Akkoriban még bio bazsalikomot is termesztettünk a Nád a Házam kertjében, így hát nem sajnáltuk belőle a mediterrán ízvilág egyik ikonikus fűszerét.
🤢 Igen ám, de azzal nem számoltunk, hogy a túl sok bazsalikomnak köszönhetően olyan zöld és puha lesz a kenyér, hogy nincs az az elvetemült paleós, aki jó szívvel eszi meg.
😎 Kívülről nagyon gusztán mutatott, és gyanútlan vendégeink megérkezésükkor olyan boldogan selfieztek a kenyérrel, hogy öröm volt látni.
🤮 De amikor másnap megkérdeztük őket, hogy ízlett a reggeli, szemérmesen csak annyit mondtak:
“Köszönjük, minden nagyon finom volt, de a paleo cipó kicsit penészesre sikerült…”
🤭 Természetesen visszaadtuk az árát, és azóta nem sütünk kenyeret senkinek. Főleg nem dupla adag bazsalikommal. 🙂
👨‍🍳🥖 A cég egyébként a nem túl jól sikerült gasztro kaland ellenére is visszajár hozzánk, mi pedig igyekszünk a legjobb szarvasi pékmester legfinomabb termékeivel várni őket. 🙂
Megosztom a Facebookon