A KOSÁRPALÁNK VÉGRE ELJUTOTT A CÍMZETTHEZ

🌲 2015 Szentestéje előtt néhány nappal a Szedeák kosárcsapatának karácsonyi vacsorájához a Bajor étterem szolgáltatta a helyszínt és az ünnepi fogásokat.
 
🎁 Vacsora előtt ajándékozás és versmondás volt az “előétel”.
🏀 Én Csiga barátomtól kaptam egy szívhez szóló, jambikus pentameterekkel és bokorrímekkel teletűzdelt verset, és egy falra akasztható, gyerek kosárpalánkot.
 
👶 Míg előbbiről mindenki tudta, hogy nekem szól, az utóbbiról inkább csak mi ketten, hogy ez majd a leendő utánpótlásnak.
 
⏳ De az ominózus este óta eltelt 5 karácsony, és az utánpótlás csak nem jelentkezett, hogy ő bizony Orlando Magic-es kosárpalánkra szeretne dobálni…
 
🧹 Azóta minden egyes költözés és nagytakarítás során kezembe került a palánk, és kezdtem úgy érezni magam, mint Eszti mama, amikor Lackfi János “Paradicsomleves betűtésztával” című verseskönyvét teszegette egyik fiók mélyéről a másikra:
Lehet, hogy sosem lesz kinek odaadni?
 
⛔ De mivel sem Eszti mama, sem a sport nem arra nevelte az embert, hogy ilyenkor feladjuk, így legyőztem a kísértést, és a kosárpalánk sem a Máltai szeretetszolgálat, sem a szemetes legmélyén nem végezte.
Pedig bevallom őszintén az 5 év alatt sokszor nagyon közel volt hozzá.
 
🕵 Aztán tegnap egy égősor után kutakodtam a padláson, amikor a kezembe került a palánk. De most, mintha nagyobb és szebb is lett volna, mint az eddigiek során bármikor.
 
😀 Danika véleménye pedig pont az volt róla, mint minden minden másról, aminek szívből örül. Fülig érő szájjal vetette be komplett szókincsének 50%-át, és csak annyit mondott, hogy “Phűűűű!”
Megosztom a Facebookon